söndag 1 augusti 2010

Stoffe till SM!



I går kördes det SM kval i Eskilstuna. Vi var lite extra nervösa då mekanikern är och fiskar i nordligaste Sverige utan kontakter med omvärlden. Allt var packat och klart så det var bara för mig att öppna garagedörrarna och åka. So far so good. I Eskilstuna sen så fanns bla Bernt-Åke och hjälpte oss! Tack!
SM kvalet är en viktig tävling och det märktes, vem vill inte köra SM?! Det var en del stopp, stoppsladdar, fall och upprörda känslor... och ord som kanske aldrig skulle ha sagts.
Stoffe började med att ta en trea i sitt första heat där två rospiggar fick stopp.
I sitt andra ligger han på en andra plats då Rasmus Broberg kör ut honom så att han hamnar i staketet och går omkull. Domaren utesluter Rasmus och fryser heatet så Stoffe får sina poäng.
I sitt tredje heat tar han en tvåa bakom dagens fullpoängare Fredrik Engman.
I fjärde heatet hänger han på Joel och Freddie Broms och tar en etta.
I sista heatet får han en urusel start och kommer i väg sist. Han hinner köra upp sig till en andra plats innan han går i gropen i första sväng, flyter ut och går i staketet. Han får styret i magen och flyger över, landar på huvudet och får cykeln på ryggen. Och han ligger stilla... alldeles för länge... men tillslut så... Han hade tappat luften och chocken gjorde så han tappade all kraft. Han orkade inte stå upp ens, benen bar honom inte, så han fick åka ambulans av banan.
Idag är det enda som syns av vurpan ett blåmärke på knät, stort som en femkrona!
Åtta poäng räckte och han gick vidare som nr. 7!
...så Målilla, here we come!!!