måndag 9 maj 2011

Minisemester i Småland

I lördags bar det ner till Småland, speedwayens mecka, för två serietävlingar på lika många dagar. Det fattades förare för lejonen i matchen innan våran i Vetlanda så Sebbe fick hoppa direkt in i hetluften. Lejonen hade ingenting att hämta i den striden och kom sist på 15p, men Sebbe körde stabilt och tog 2p. Det såg bra ut med tanke på nästa match.

Nästa match var mellan Elit Vetlanda/Bysarna-Piraterna-Örnarna. Örnarna, som lånat in två förare, hade inte en chans och slutade sist med 28p. Tvåa blev Elit Vetlanda/Bysarna med 34p. Vann gjorde Piraterna med 44p, som hade två fullpoängare i Alex Johansson och Jooa Partanen (missade bara en poäng var mot varandra).

Stoffe inledde med två tvåor. I första heatet får han en tvåa bakom just Jooa och i andra bakom Tim Svensson. I tredje heatet möts Tim och Stoffe igen. Tim tog starten, men Stoffe kom om precis innan heatet flaggades av. I omstarten tar Tim starten men Stoffe krigar sig om i första kurvan och drar ifrån. Då flaggas det av igen, då en av de andra grabbarna ramlat. Tredje starten av heatet ser ut precis som dom andra två och Tim tar starten, men Stoffe krigar sig åter om och får sin trea tillslut.
Sedan avslutar han med två treor och slutar på 13poäng. (2,2,3,3,3)

Sebbe visade framfötterna och fick ihop 7+1 poäng! med tvåan i heat tre och segern i heat fyra som höjdpunkter! Ett otroligt resultat! (1,0,2,3,1)(...och mer skulle det bli...)

Söndagens match i Målilla mellan Dackarna-Masarna-Örnarna kunde inte börja bättre då bröderna Selvin går ut och gör sin första femetta i sitt första heat. Det blir ytterliggare två femettor till Örnarna under matchen genom Stoffe o Marcus och Marcus o Sebbe. Trots det ledde Dackarna klart från start till mål och vann med 51p. Örnarna tog andraplatsen med 37p före Masarna med 19p.

Stoffe tappade bara en poäng mot Freddie Broms i sitt tredje heat. I heatet innan hade Freddie förlorat en mot Stoffe. I sitt sista heat kämpade Joel Kling och Stoffe om trepoängaren ända in i mål. Stoffe fick den tillslut. (3,3,2,3,3)
Sebbe följde upp gårdagen med ytterligare en succé. 8+3 poäng! (2,1,2,1,2)
Man får inte glömma här att Sebbe fyller 11 år i höst och är fortfarande yngst i serien!