söndag 17 februari 2013

Slutspelshelg, Semifinaler & Örnarna vidare till final! =D

Slutspelshelgen i Vetlanda, 6-7 okt, blev något över det normala!
Prata om att hela laget levererade, IGEN!

På lördagen var det semifinaler. Den första var mellan Elit Vetlanda - Elit Vetlanda/Bysarna. Masarna hade lämnat WO. Fusk och orättvist tyckte en del, men jag tycker snarare att det skulle ha varit fel om Masarna hade kommit med ett inlånat lag på ett snitt under 1,5. Det hade ju inneburit att både Elit Vetlanda och Elit V/Bysarna hade tagit en hel del poäng av Masarna och ingen i semifinal två hade haft en chans att gå vidare. Däremot hade de kunnat lämnat platsen till förfogande till ett ordinarie lag.

Hur som helst så blev den första semifinalen en tvålagsmatch. Elit Vetlanda tog komandot men Elit V/Bysarna hängde med bra och tog 31 poäng (Elit V. 41 p). En summa som skulle bli tuff att komma upp till som bästa andra lag i semifinal 2 med ett Dackarna i form och två jämna lag bakom...

Den andra semifinalen var mellan Dackarna - Skepparna - Örnarna. Det kändes som det kunde gå precis hur som helst bakom Dackarna som formtoppat! Även Skepparna hade det lossnat för mot slutet...

Dackarna går, som väntat, ut starkt, med en femetta och håller ledningen tävlingen ut.
Örnarna som är lite sargade (Eric med skadat knä) startar lite trevande med i det femte heatet tar Sebbe och Eric en femetta mot Skepparna vilket leder till att Örnarna tar över andraplatsen. Inte med mycket men än dock. Men det fanns ju ytterliggare ett mål... -Elit V/Bysarnas 31 poäng!

I heat nio går Filip i en håla och kör rakt in i Stoffe. Stoffe blir liggande ett tag, med ond axel, men tar sig upp och fortsätter tävlingen som inget hänt.
I näst sista heatet för Örnarna tar Stoffe och Sebbe en 4-2a mot Skepparna och Örnarna går upp på 33 poäng. Finalplatsen är säkrad!

Dackarna vann tillslut på 45 poäng, Örnarna blev tvåa på 36 poäng och Skepparna trea på 28 poäng.

Klara för final: Elit Vetlanda, Dackarna OCH ÖRNARNA!!!

Örnarnas poäng:
Niilo Voulas, 10+1p (1,2,2,2,3)
Christoffer Selvin, 12p (2,2,3,2,3)
Sebastian Selvin, 5+2p (0,2,1,1,1)
Eric Ivarsson, 5+1p (0,3,1,1,0)
Jonathan Ejnermark, 4+1p (F,1,3,0)


Nu var killarna sämst trea i årets serie och det var betydligt mer än målet att ta sig till slutspel! Vilka killar!
Vi firade med pizza och laddade för final med GP på Vänhems Vandrarhem & Café.