tisdag 27 augusti 2013

SMO 75-års jubileumstävling, smygstart på VM äventyret, dag 1

På lördagkväll när vi varit hemma och tvättat cykeln packades allt in i bussen igen och vi drog ner till Småland för att mellanlanda några timmar hos fam. Woentin. Tack snälla ni!

04.30, 30 juni, gick färden vidare för Hjelmlands, Woentins och oss. Nere i Malmö anslöt Filip Nyberg och Oskar Thulin med familjer och resan fortsatte över Öresund till Danmark!

Vid lunchtid var vi framme vid korslökkebanan i Odense. Lagom för att se slutet på grupp B i SMOs (sports-motorklubben-odin) 75-års jubileum. Och jag vågar svara för alla svenskar när jag säger att vi blev imponerade. Dessa små danskar, stora som Ludde, som bara flög iväg!

Samtliga sex svenskar skulle vara med i grupp A. För våran del var inte resultatet det viktiga utan att få prova en dansk låååååååååång bana för första gången innan VM. I Danmark är i regel alla banor mer eller mindre längre än dom är i Sverige. Det innebär ju att det krävs helt andra inställningar på speedwaycykeln för att hänga med.
Det var bara Alexander som varit där förut och det syndes. Han körde med lite mindre respekt och blev också bäste svensk på en sjundeplats på åtta poäng.

Stoffe fick också ihop åtta poäng men slutade på en tiondeplats.
Sebbe fick ihop 2p på sina fem heat, med en felaktig uteslutning för TT i sitt tredje heat. Den danska killen på gul gick i tejpen och Sebbe som stod på vit fick skulden. Saken var den att Sebbe var ju inte ens i närheten. Han var den enda som stod kvar...
Ja,ja, vi var ju i danmark... så det bjöd Sebbe på! ;)

Vann gjorde Martin Steen Hansen efter ett särkörningsheat mot Kenneth Bundgaard. Och trea blev Speedwayens bästa knatte tjej, Maja Aamand.
Svenskarnas resultat: 7. Alexander Woentin, 10. Christoffer Selvin, 11. Filip Hjelmland, 13. Sebastian Selvin, 14 Oskar Thulin och 15. Filip Nyberg. 


Dagen avlutades på Logismose Camping, på Fyn. En jätte fin camping med både hav och pool. Och suveräna stugor. Perfekt boende för en VM vecka i Danmark!