onsdag 16 oktober 2013

VM äventyret, säsong 3, dag 8, LagVM

LagVMdagen, 7 juli. började tidigt... Innan vi åkte till banan var vi tvugna att packa och städa stugan, på denna, för ändamålet, perfekta camping (tack Patrik för du tog dig tid, och hittade detta suveräna boende).





LagVM kördes, som en femlagsmatch i par med fyra förare i varje lag, på ytterligare en ny bana för oss svenskar. Vissenbjerg. En fin anläggning och betydligt publikvänligare än Fjelsted.
I det svenska laget ingick de fyra grabbarna som tog sig längs under veckans VM, dvs Joel, Stoffe, Filip och Maksimilian. Målet var att försvara LagVM silvret från Polen för två år sen. Förra årets tävling i Vetlanda ställdes ju in pga regn (...mycket regn!).
Men matchen blev nog inte riktigt vad grabbarna eller vi i publiken tänkt oss...

Det blev en riktig strul tävling för det svenska laget... och en sådan tävling som man bara vill glömma så fort som möjligt! Stoffe klarade sig ändå bäst i laget, med 9 poäng på fem heat, men även han gjorde bort sig när han tappade en femetta med Filip mot Norge. Trots det hade grabbarna fortfarande känning på pallen fram till heat elva då både Joel och Maks blev uteslutna... Som sagt, inget gick riktigt Sveriges väg, varken körning eller domslut, och det blev en fjärdeplats, en poäng bakom Norge på tredjeplatsen.





YGT Team Challange 2013:
1. Danmark, 40p
2. Mix Team (Tyskland, Polen), 24p
3. Norge, 20p
4. Sverige, 19p
5. Finland, 16p

Sveriges poäng:
Christoffer Selvin, 9p (3,2,0,-,3,1)
Filip Hjelmland, 6p (Fx,-,3,3,Fx,0)
Joel Kling, 3p (1,1,x,-)
Maksimilian Bogdanowicz, 1p (1,x,0)

En intensiv vecka för förare och mekaniker var slut och bara hemresan återstod... Tack Johan och Sebbe för all hjälp i depån!