måndag 16 juni 2014

Seriepremiär Div.1U 2014

Ungdomsserien kommer i år bjuda på, förutom en hel del spänning, också en del förändringar. Den största är att serien är uppdelad i två divisioner. En positiv förändring då alla förare har möjlighet att möta varandra på samma nivå. Örnarna är den enda klubben med två egna lag med, ett i vardera division. Förutom Örnarna är Dackarna, Elit Vetlanda, Skepparna, Indianerna och ett kombinationslag Masarna/Elit Vetlanda med i Div.1. I Div.2 kör Örnarna tillsammans med Smederna, Valsarna, Vargarna och Bysarna/Lejonen.
Det är fri inlåning av förare som har ett ingångssnitt upp till 1,2 poäng. 
Seriematcherna körs som fyrlagsmatcher med fyra förare med i varje lag.


Tävlingskalendern för ungdomsserien kan man se på SVEMOs sida eller för Örnarna div.1 här på våran sida i kalendern. CanVac Arena kommer stå värd för sex serietävlingar i år, tre i varje division. 

I årets örnlag div.1U är Stoffe, Sebbe, Eric Ivarsson och Jonathan Ejnermark inskrivna. Men eftersom Jonathan är skadad fick Alexander Rånge platsen som fjärde förare i laget, den första seriematchen i Vetlanda.
Stefan var färdig packad tidigare än vanligt under fredagen och var ganska lugn på plats inför premiären, vilket också påpekades. =)


Jag tror att lugnet smittade av sig för varken Stoffe eller Sebbe såg nervösa ut. Och redan i det andra heatet tar dom, Stoffe och Sebbe, dagens första femetta. Det blev ytterligare en tillsammans i Örnarnas sista heat. Däremellan körde Örnarna in två femettor till och tappade bara en heatseger! 


Det liksom bara flöt på. Det enda konstiga som hände under matchen var en rejäl domartabbe. Motståndarlagets kille halkade omkull på yttern in i andrasväng på första varvet. Han tog sig upp, men inte tillräckligt fort för att få bort varken sig själv eller cykeln. Domaren bröt inte heatet och de tre återstående förarna på banan får köra om honom på innern för att fortsätta heatet och att ta sig i mål. Nu var det kanske tur i oturen att det var Stoffe och Sebbe som var ute. Båda två har ju en förmåga att köra säkert och reagera snabbt.


Det hände ju inget allvarligt som tur var...


Örnarna vinner utan större problem trots att Jonathan inte är med...  

Vilken otroligt skön start på säsongen!

1. Örnarna 42p:

    1. Christoffer Selvin, 13+2p (3,3,3,2,2)
    2. Sebastian Selvin, 9+1p (2,3,1,0,3)
    3. Eric Ivarsson, 11p (3,1,3,3,1)
    4. Alexander Rånge, 9p (2,Fx,2,3,2)

2. Elit Vetlanda 33p


3. Indianerna 29p


4. Skepparna 14p



Söndagens seriematch regnade bort och vi fick påbörja resan hem innan vi ens kommit till Västervik...