lördag 6 augusti 2011

Andra tävlingen i Vetlanda... en partävling!

Smålands villan par open, torsdagen den 28 juli, är en partävling i Vetlanda uppdelad på tre olika grupptävlingar. Det paret som som vann grupp 3 gick vidare till nästa, grupp 2 osv. Grupperna var indelade med par som ligger på ungefär samma snitt vilket gör tävlingarna jämna och spännande!
För att få oss i publiken att vakna till hade de ett annat räknesätt där vinnaren fick 4 poäng, tvåan tre, ettan två och fyran noll.

I den första tävlingen (grupp 3) gick Sebastian och Erik, som körde i par, till B-final! Vilket är ett enormt bra resultat om man tänker på att Erik nyss fått sin licens.
I B-finalen tog Sebbe starten och höll den in i mål. Erik låg med bra men orkade tyvärr inte hålla det hela heatet. Jag kan inte låta bli att redan nu se fram mot nästa år! =)
De slutade fyra i sin grupp.
1. Sebastian Selvin, Örnarna, 20p ( 3 2 3 4 4 4 +4 )
2. Eric Ivarsson, Örnarna, 6p ( 0 0 0 Fx 3* 3* +0 )

I den andra gruppen gjorde Markus en bra tävling då han och parkamraten Viktor Flood vann och tog sig upp i den tredje och sista tävlingen.

Den tredje tävlingen, grupp 1, var den hårdaste tävlingen för dagen. Där körde sveriges bästa knattar tillsammans med två av danmarks. Allra bäst för dagen var Joel Andersson, Indianerna, som tillsammans med Alex Johansson, Piraterna, vann tävlingen. Grattis grabbar!
Christoffer som körde tillsammans med Martin Liljekvist körde bra och hade i stort sett bara en blunder när han i sitt sista heat fick i treans växel i starten.
Stoffe och Martin kom sexa.
7. Martin Liljekvist, Masarna, 4p ( 0 0 0 0 2* 2 )
8. Christoffer Selvin, Örnarna, 15p ( 2 4 2 4 3 0 )

Markus och Viktor blev sjua.