lördag 6 augusti 2011

Stoffe vidare till SM!

Den 23 juli firade Stoffe sin 13:onde födelsedag med att ta sig vidare från kvalet i Vetlanda till USM i Målilla helgen den 16-17 sep.
Sebbe däremot fick tröstas i all besvikelse.

Ett SM-kval är alltid ett SM-kval. Där kan vad som helst hända...
Alla är ju där för att gå vidare!

På Nygatan, kvällen innan, märktes nervositeten. Förra året när Stoffe gick vidare var det bara en bonus. I år efter landslagsdebuten och VM hade han en helt annan press på sig själv. Han var så nervös så tårarna rann på honom när han inte kunde sova.

Stoffe, som hade hjärnskakning en vecka tidigare, körde sansat och behärskat. Och jag var faktiskt lite orolig att det inte skulle gå vägen...
Efter två omgångar låg både han och Sebbe på 3 poäng. Han avslutade sen med 2,3,2 och slutade på 10 poäng. Han slutade sexa och det räckte! (8+1 går vidare)

Sebbe som körde sitt första SM-kval gjorde det på ett strålande sätt, men tyvärr räckte det inte riktigt ända fram. Han slutade på den där retliga tionde platsen (1,2,1,0,1). Men som alla vet vid det här laget så har han inte ens fyllt elva år än, så han har tiden på sin sida... ;)
Trots det rann tårarna på honom i besvikelse efter matchen.

Innan hemgång blev det tårtkalas i klubbstugan. Anna från Vänhems Café & Vandrarhem hade bakat en underbar jordgubbstårta! TACK!
...och medan Stoffe firade tröståt Sebbe!