söndag 4 september 2011

En lååååång Gerhardsson...

Fredagen, den 12 aug, kördes Gerhardsson motor i Sannahed. Det är en tävling där de bästa svenska förarna är med. En liten försmak på SM kan man kanske säga. Tävlingen som avslutas med A- och B-final brukar bjuda på bra och fin speedway.
Så var det inte i år...

I den första och andra omgången fanns det ingen som kunde åka.
Och eftersom banan var så dålig var man tvungen att ha sladdpaus redan efter två heat, men man drog in allt löst material in till innern där alla åkte så det blev ju inte bättre. Alla sladdningar tillsammans med alla omkullkörningar gjorde att tävlingen blev en långdragen sak. ...och inte alls rolig!
Det var först efter tredje omgången som det bjöds på fin speedway, som det ska vara på en här nevån, efter att dom kört ut allt material på yttern istället.

Stoffe var en av dom som inte riktigt kunde med banan. Dessutom fick han i fel växel i sitt första heat. Hur som helst lyckades han iallafall ta ettor i de första två heaten och avslutade med tre tvåor. Tyvärr räckte det inte till någon finalplats (slutade 8:a).

Vann gjorde Freddie Broms, som tog fullt, före Johan Jensen och Joel Andersson. Dessa tre var dom som behärskade banan bäst.

Summa sumarum så får vi vara glada att Stoffe aldrig var omkull och att ingen skadade sig allvarligt.