söndag 18 september 2011

tung speedwayhelg för Örnarna ...och Stoffe

Efter ett litet uppehåll i serien på ett par veckor var det dags för sista rycket för våran del. Fyra matcher kvar på lika många dagar uppdelade på två helger.

På lördagen, den 20 aug, mötte vi Elit Vetlanda/Bysarna och Elit Vetlanda.
En på förhand mycket svår match, och med regnets hjälp ännu svårare. Banan var lerig men dock lika för alla.

I Örnarna var det bara Sebbe som höll ihop och gjorde det han skulle. Han tog 8 poäng på sina heat. (2,2,1,1,2)

Stoffe som innan matchen inte tappat en poäng på Grevby ville (även om han förstod att det skulle bli svårt) så gärna att det skulle förbli så. Det plus att han körde på en helt annan motor gjorde att han föll igenom.
Det blev 4 poäng och en förkrossad Stoffe. (F,Fx,3,R,1)


På söndagen, den 21 aug, körde vi mot Elit Vetlanda, igen, och Piraterna i Motala. Vädret var fint och vi mammor hade det ganska bra på läktaren.

Därför blev vi lite förvånade när det kom en protest mot banan när tre heat återstod. Visst syndes det redan från början att det var en håla ut ur förstasväng och en in i andra, men grabbarna såg ut att behärska hoppandet och skuttandet ganska bra. Det vi inte såg var att hålorna hela tiden blev större och att cyklar lättade när dom åkte i dom. Protesten godkändes och matchen blåstes av.

Det visade sig då att banskötaren ville blåsa av matchen redan under lördagen p.g.a. att den var så dålig, men hade inte fått något gensvar.
Sådant gör mig otroligt förbannad för det är bl.a. mina barns liv dom leker med!!! Och även om det finns killar som är stora, har styrkan och erfarenheten att klara av banan så finns det alltid dom bakom som är lite mindre och har mindre erfarenhet... Som tur var hände det inget.

Örnarna slutade sist, igen. Stoffe som återhämtat sig ganska bra blev poängbäst i örnarna på 7p (3,1,2,1) tätt följd av Sebbe på 5p (1,1,1,2).
Dom tog alltså 12 av örnarnas 16 poäng!