tisdag 26 juni 2012

Vi hade iallafall tur med vädret...

På midsommardagen kördes ETAB Open, lika traditionsenligt som själva midsommar, men i Nyköping och med ett lite annorlunda upplägg än de andra åren. Det var två tävlingar med tolv förare i varje, där det kördes ett heat från varje tävling varannan gång.

Men våran midsommardag blev inte som vi tänkt oss...

Stoffe tog starten i sitt första heat med var hårt uppvaktad bakifrån. Ut på tredje varvet precis mitt i svängen går han i en håla och flyter ut. Det ser ut som han ska klara det men fastnar då med fotpinnen i skyddskudden, ramlar omkull och blir påkörd bakifrån. Han fick åka ambulans ut från banan, men det var ingen större fara. Eftersom han inte mindes vad som hänt befarades en liten hjärnskakning. Han körde inget mer sen även om han bestred det beslutet!

Och jag tror bestämt att mekanikern blev lite tagen för när Sebbe sen ville dreva ner i sin tävling blev det inte så. Sebbe körde som vanligt väldigt fint men farten fans inte riktigt. Han fick ihop 5 poäng på sina fyra heat och blev åtta i sin grupp.

Tävlingen avgjordes genom två semifinalheat och ett finalheat. Vann gjorde Kenny Wennerstam. Tvåa blev Alex Johansson efter en tuff kamp med Filip Hjelmland som blev trea. Fyra slutade Alexander Woentin.