tisdag 3 juli 2012

En riktig laginsats på lagcupen!

Ottos Rostfria Herman Cup, i Avesta, är en lagcup där det är kval på lördagen och finaler på söndagen. Den som vinner kvalet går till A-final. Den som blir tvåa går till B-final osv. Man kan även gå till A-final genom att vinna B-finalen osv.

Årets örnlag, Stoffe, Sebbe, Eric och Jonathan gjorde en fantastisk laginsats i lördagens kval mot Rospiggarna/Smederna och Finland united. Det var en otrooooligt spännande match och jämn till sista heatet! Inför det sista heatet hade Finland 35 poäng och Örnarna 38 medan Rospiggarna/Smederna stannat på 29 poäng. Om Finland vann med 5-1 skulle Finland gå till A-final och Örnarna hamna i B-final. Finland byter ut Rasmus Finne (0,1,-,0), sätter in Niilo Voulas (2,3,2,3) och de två finnarna tar starten. MEN Stoffe tar sig förbi Niilo och håller tvåan in i mål! Örnarna tog platsen till A-final med ett poäng och Stoffe fick priset för matchens kämpe för det heatet!

Stoffe och Sebbe körde tre heat tillsammans och tog två femettor! I deras tredje var det en ren brödrakamp då de mötte Niilo och Antti Voulas (kör också för Örnarna i serien). Stoffe och Sebbe vann mötet med 4-2!

Örnarnas poäng:
Christoffer Selvin, 16p (3,3,2,3,3,2)
Sebastian Selvin, 10+3p (2,2,2,1,2,1)
Jonathan Ejnermark, 7+3 (1,3,1,1,1,0)
Eric Ivarsson, 7+1p (0,1,0,2,2,2)

I söndagens A-final väntade Elit Vetlanda, det norska laget Elgane och vinnaren av B-finalen vilket blev det finska laget. I och med att Finland united bytt ut två av sina förare till två toppförare innebar detta att ALLA förare i A-finalen är uttagna till VM utom örnarnas (förutom Christoffer). Men åter igen gjorde hela laget en fin insats.

Straxt innan A-finalens start började det regna och efter sju heat blev matchen avbruten. Då hade Elit Vetlanda, som vann och försvarade titeln, kört in 16 poäng. Elgane, som blev tvåa, 12 poäng. Finland united, som blev trea, 8 poäng och Örnarna, som då blev fyra, 6 poäng!
Tyvärr fick inte Örnarna en chans från innern utan startade alla heat från bana tre och fyra...

Örnarnas poäng:

Christoffer Selvin, 2p (0,2)
Sebastian Selvin, 2p (1,1)
Jonathan Ejnermark, 1p (1,0)
Eric Ivarsson, 1p (1,TT)

Tack grabbar för en minnesvärd tävling! =)
 
1. Elit Vetlanda
2. Elgane
3. Finland United
4. Örnarna
5. Masarna
6. Mjösa
7. Rospiggarna/Smederna
8. Piraterna
9. Indianerna
10. Bysarna