tisdag 2 juli 2013

SEBBE DM MÄSTARE!!! =D

Och så var det äntligen dags för DM igen efter ett års uppehåll. I DM västra ingår förutom Örnarna, Indianerna, Valsarna, Solkatterna och Kaparna, men de två sistnämnda har idagsläget inga ungdomsförare. Valsarna valde att inte komma. Alltså blev det en kamp mellan Örnar och Indianer.




Kampen genomfördes i Kumla, söndagen den 16 juni. Eftersom det inte kördes något förra året var Stoffe ganska sugen på att vinna tillbaka titeln. Och han var ju favorit.

Stoffe vann sitt första heat klart men i sitt andra gick han omkull i första sväng. Vad som hände råder det delade meningar om. Jag har ingen egen åsikt, men jag kan tycka att är det tufft in i förstasväng och någon går omkull kan alla få vara med i omstarten. Så brukar det ju faktiskt vara. Stoffe blev utesluten.

Eftersom de var så få i tävlingen hade han inte en chans att ta igen poängen. Men Sebbe däremot hade fortfarande chansen... och den tog han!

Inför sista heatet låg Sebbe och Andreas Svensson, Indianerna, i ledning på lika många poäng. I det sista möttes dom i ett helt avgörande heat. Andreas på blå och Sebbe på vit...

Om ni hört uttrycket "att äga starten" så vet ni vad jag menar nu: -Sebbe ÄGER starten och vinner heatet. Och tävlingen!

SEBBE ÄR DISTRIKTSMÄSTARE 80CC VÄSTRA DISTIKTET 2013!!!

Stoffe då? Jo, han fick köra ett särkörningsheat om tredje, fjärde och femteplats mot Eric Ivarsson, Örnarna, och Jonathan Grahn, Indianerna. Det vann han ohotat och blev trea!

Alltså var det två Selvin på pallen och den yngste av dom överst! =D

Resultat DM Västra:
1. Sebastian Selvin, Örnarna, 14p (2,3,3,3,3)
2. Andreas Svensson, Indianerna, 13p (3,3,2,3,2)
3. Christoffer Selvin, Örnarna, 11+3p (3,Fx,3,2,3)
4. Eric Ivarsson, Örnarna, 11p+2p (2,1,2,3,3)
5. Jonathan Grahn, Indianerna, 11+1p (1,3,3,2,2)
6. Daniel Halling, Indianerna, 9p (1,3,1,3,1)
7. Jonathan Ejnermark, Örnarna, 9p (3,2,2,2,0)
8. Jonas Karlsson, Örnarna, 6p (1,1,1,1,2)
9. Alexander Rånge, Örnarna, 5p (Fx,2,0,1,2)

Med i tävlingen var även två smeder, som inte tillhör distriktet, som utfyllnad. Johannes Stark tog 13p och blev trea i tävlingen och Ricki Thornes som blev nia med 7p.