måndag 1 juli 2013

Masretur

Lördagen den 15 juni var det dags för seriematch igen. Eftersom halva serien är körd så var det dags för en returmatch. Masarna borta i Avesta. Hittills var Örnarna obesegrade men Masarna är duktiga och bjöd på tufft motstånd i Mariestad.

Tack vare att Örnarna var fulltaliga (t.o.m. sex förare), medan Masarna bara hade tre kunde Örnarna vinna. Masarna gjorde ett suveränt jobb och tittar man på poängfördelningen så var det bara Stoffe som slog masförare... och så Sebbe i ett heat.

Masarna ledde fram till heat sju då Örnarna kommit ikapp och båda lagen låg på samma poäng. Eftersom Masarna inte hade några förare på plats fyra och fem så kom nådastöten i heat nio och tio då bara Örnar var ute och fick med sig 10-0.

Örnarna vann med 37-44.

Stoffe tappade två poäng under matchen. En i hans första heat mot Jesper Persson och en i det sista nomineringsheatet mot Robin Norman, som blev poängbäst i matchen.

Sebbe kom iväg och vann över Emil Millberg i sitt tredje heat. I sitt femte heat står han på tredjebanan med Emil innanför sig och Jesper utanför. Sebbe får en liten knuff av Emil (inget fult) och flyter ut med Jesper i första svängen. Ingen ramlar men båda kommer efter. På andravarvet ramlar Jesper omkull, helt själv, och går in på innerplan. När domslutet kommer är Sebbe utesluten för farlig körning och Jesper fick ett stopp. Alla stod som frågetecken! ...Han fick inte ens en varning utan en uteslutning!

Örnarnas poäng:
1. Sebastian Selvin, 7p (1,0,3,3,x,0)
2. Jonathan Ejnermark, 3p (0,-,2,1,-)
3. Christoffer Selvin, 16p (2,3,3,3,3,2)
4. Erik Ivarsson, 8+2 (1,1,1,30,2)
5. Alexander Rånge, 5+1 (2,-,2,1)
6. Jonas Karlsson, 5+2 (1,1,2,1)