onsdag 8 januari 2014

Danskarna på tu man hand

Efter tre helger med match i Danmark, VM och NM var det dags för två stycken landskamper mot danskarna, 20-21 juli. Den första i Västervik och den andra i Målilla.

Efter tre helger i kamp med danskarna visste vi hur tufft det skulle bli!
Och som den svenska förbundskapten påpekade fanns det ingen att gömma sig bakom.
Med förra årets resultat i minnet fanns det bara ett mål i sikte... mindre än sju femettor till Danmark (som i Malmö). Och absolut inte tretton (som i Slangerup)!

Det började inget bra för Stoffe och Sverige med en nolla för Stoffe och en femetta i baken för Sverige. Men redan i andra heatet tar Sverige en trea med hjälp av dagens suverän, Alexander Woentin (som lyckades med att slå både VM ettan och VM tvåan!).
Stoffe hade verkligen ingen bra dag och det blev två poäng på fyra heat... Men det svenska laget stod upp ända till heat åtta då det "bara" skillde tio poäng. Tyvärr hände det något där och trots att Sverige lyckades med en femetta i det fjortonde heatet, när Jason Jörgensen ramlade och blev utesluten, så fick de sex femettor i baken (sju med den i första heatet). Det blev en brakförlust med 37-71...  Och en tangering av förra årets resultat!

                    







Landskampen i Målilla blev inställd efter en omgång. Banan var för dålig och efter två fall ville inte danskarna fortsätta. Och jag håller med till viss del... det såg inte roligt ut!
Det såg inte bra ut när danskarna tränade, men det såg ännu sämre ut när det var svenskarnas tur... Det lustiga i sammanhanget är att vi varit i Danmark och kört landskamp på en lika usel bana, men den fullföljdes.
Det är dock en skandal av Dackarna som hade fyra egna förare med i det svenska landslaget.



Istället för landskamp i Målilla blev det träning i Vetlanda!
Sebbe lånade grejer av brorsan och tränade han med! :)