lördag 12 april 2014

Frusen gjuldhjälmstävling som värmde...

Mycket har hänt under året och det börjar bli aktuellt att summera säsongen. Stoffe och Sebbe har kört sin sista tävling och bara en återstod.
De stora mästerskapen till trots så är nog årets höjdpunkter ändå USM, vägen dit, DM västra och den här tävlingen. Den absolut sista 2013.  Luddes guldhjälmstävling i Kumla!

  • Det beror inte på vädret... då det var kallt och frost. Det hade snöat lite dagen innan och banan var frusen. Den stora frågan var ifall det gick att genomföra en tävling eller inte...

  • Det beror inte på tävlingen... som genomfördes efter att banan skrapats och solen kommit fram. Banan var långt ifrån bra men det fanns ett spår det gick att köra på. Antalet deltagare hade minskat och ytterliggare två förare fick stryka sig när de blev skadade på träningen. Att det inte blev så många startande var tur när det såg ut som get gjorde. Det var bara i det första heatet som de var fyra förare på startlinjen. I vissa heat och omstarter var det bara en ute.

Utan det beror på Luddes fina körning trots förutsättningarna och på Selvin RacingTeams sammarbete när det verkligen behövs. När mekanikern (pappa Stefan) hade andra måsten ryckte bröderna in i depån. Sebbe (13år) tog hand om cykeln, mekade, och Stoffe (15år) servade, bytte hjälmhuvor och buttade igång. En otrolig prestation och styrka som värmer ett modershjärta...

Det hela avslutades i en varm klubbstuga med varmkorv och prisutdelning till samtliga förare.
Ett bra avslut på säsongen!

Senare åkte Stoffe och jag vidare till Skogstorpskolans idrottshall i Kumla då innebandyserien startade...
Nya äventyr väntade! =)