lördag 12 april 2014

Speedwaymys!

Valsnatta är en speciell tävling, lite mysig och alltid lika trevlig. En favorit faktiskt. Alla är glada, det är en varm stämning trotts att det är kyligt ute. Vinterjackan, mössan och vantarna är framtagna och påtagna. Och i år hade jag till och med termobyxorna med mig! Här ska inte frysas, bara mysas! ;)

I år kördes det tre knattetävlingar under samma dag, två öppnatävlingar samt en guldhjälmstävling. Först den lite "lättare" tävlingen med chans att gå vidare till den andra. Och i mitten guldhjälmstävlingen. Ett perfekt upplägg för oss! Först Ludde och så de andra två!

I dagens guldhjälmstävling var de 16 stycken guldhjälmsförare. 16 stycken guldhjälmsförare det lyste i ögonen på. Dagen till ära hade Örnarna två förare med då Albin gjorde tävlingsdebut. Kul! =)

Ludde gjorde en mycket bra och jämn match när han åkte säkert på sitt andra spår. Helhetsintrycket gav en mycket tuffare Ludde än vad vi vant oss med.

Vad det gällde tävlingen efter, dagens finalnummer, tog Stoffe revansch på fjolårets tävling. Han vann visserligen den tävlingen, men gjorde bort sig i något slags rövarheat då han missade det viktiga och avgörande fjärdevarvet... ;)
I år var det inget rövarheat och ingen kunde hota Stoffe!

För andra året i rad vinner han Valsnatta! I det sista heatet kommer han efter i starten men går om alla på innern i förstasväng! Ett utmärkt skolexempel för alla speedwayfans! Snyggt!

Bakom Stoffe var det mer jämt och spännande. När en omgång återstod fanns det sex stycken som hade chans på en pallplats bakom Stoffe. Den som låg bäst till var Johannes Stark på 9poäng, före bröderna Voulas på 8poäng och så Andreas Svensson, Niklas Säyriö och Sebbe på 7poäng.
Johannes vann sitt sista heat och andraplatsen var hans, men det var inte förrän i sista heatet tredjeplatsen skulle avgöras... I ett örnheat, kan man kanske säga, med Jonathan på innern, Eric på blå, Sebbe på vit och Antti på gul (bröderna Voulas körde ju för Örnarna 2012).

Sebbe tog täten med en ettrig uppvaktning av Antti, men ut ur andrasväng på andra varvet får Antti ett kast och åker av banan. Sebbe vinner heatet före Jonathan och Eric. Det innebar att Sebbe tog tredjeplatsen!
...utan att själv veta om det!!!