onsdag 23 juli 2014

VM kvalet som blev inställt -två bröder Selvin till VM!!!


VM kval... För första gången under våran tid i knattespeedwayen skulle det köras ett VM kval... I Järfälla, lördagen den 31 maj.
Sexton förare skulle köra om fyra platser till inofficiella ungdoms VM, Youth Gold Throphy, i Polen, Czestochowa, 3-6 juli 2014. Fyra förare var redan nominerade... STOFFE var en av dessa, de andra var Filip Hjelmland, Alexander Woentin och Joakim Christensen!

Jag hade kollat vädret innan och där stod det att det skulle vara fint hela dagen...
Men som så många gånger förr är vädret ett samtalsämne i Järfälla... den här gången regnade det.

Banan var ingenting av vad den var på torsdagens SEFF, m.a.o. helt andra förutsättningar, mjuk och lerig istället för hård och hal. Men jag trodde ändå att de skulle lyckas med att genomföra tävlingen!

För att få känna på underlaget blev det träning innan matchen och tur var väl det...
Sebbe körde fint och det kändes bra för nervositeten, men när Jakob Kraft var ute andra gången sög det till, han fick res och gick rakt in i planket. En riktigt läskig krasch! Som tur var klarade sig Jakob utan större skador, men cykeln blev skrot.

Alla, tror jag, var överrens om att detta inte var en bana att avgöra ett VM kval på. Däremot kändes det nog inte lika bra för alla när kvalet ställdes in och förbundskaptenen istället nominerade fyra förare...

...MEN SEBBE BLEV GLAD! Äntligen blir det Sebbes tur att göra VM debut! 13 år gammal! ...och får följa med ner till Polen och köra VM!
De andra tre var Eric Ivarsson (även han örn och debutant, underbart!), Jakob Kraft och Emil Millberg.

Vad sägs om två bröder Selvin i VM?!
Och vad sägs om tre Örnar i VM?!

Jag säger bara... Guuud så gött!!! =D