söndag 12 juni 2011

Stoffe på pallen! =)


På nationaldagen, kördes Ann-Ingers Minnestävling i Kumla. Det var ett tufft startfällt med sju av nio landslagsförare med (Stoffe inräknad).
Det var en hal bana där många förare hade problem ut ur första sväng. Freddie Broms, Dackarna, var åter igen oslagbar och gick obesegrad genom tävlingen. Tvåa blev Stoffe som endast tappade 2 poäng. En mot vinnaren och en mot trean Joakim Christensen, Västervik/Dackarna. Den senare blev trea på 12 poäng.

Stoffe kom inte iväg från starten i alla heat, men i betydligt fler än förut. Och även om han inte var först ut ur sväng kämpade han på bakifrån och tog sina poäng (2,3,3,2,3).

Det var före sista omgången som jag insåg att det kunde bli en pallplats. Freddie låg två poäng före Stoffe och det var tre stycken med ett poäng mindre under. Dessa möttes i sista omgången så det krävdes en andraplats för Stoffe att nå pallen. Och när Viktor blir utesluten samtidigt som Sam går omkull är saken klar (om han håller sig på hjulen)! Han tog starten och höll ledningen in i mål. Andraplatsen blev Stoffes!!!

Sebbe tog 5 poäng (1,0,0,2,2) och slutade på en finfin tiondeplats!
Hans sista heat är ett av de bästa han gjort (enligt mig)!
Efter en omkullkörning, i omstarten, får Sebbe, som vanligt, en kanonstart och istället för att slå av in i första sväng som han brukar vågade han hålla i!!! Han åkte så fint och höll sitt spår och var inte långt efter Alex i mål!