måndag 13 juni 2011

Sverige mosat av danskar! :(


I lördags, 11 juni, gjorde Stoffe landslagsdebut i Slangerup, Danmark.
Och trots att danskarna krossade våra svenska grabbar så gjorde Stoffe en fullt godkänd debut!

Banan i Slangerup var under all kritik och banpersonalen fick lite att göra när varken svenskar eller danskar klarade av att åka på banan. Klockan 12.00 när tävlingen skulle börja stod banpersonalen med spadar och skyfflade material i en traktorskopa... Matchen kom iallafall igång och den dåliga banan gynnade nog svenskarna lite. Dom blev inte helt ifrån åkta utan bara omkörda. Sverige hade bara poängövertag i ett heat. En 2-4 i heat nr.14. Förlusten blev stor, 74-34.

Stoffe tog en tvåa i sitt första heat efter att han haft en kanonstart. I sitt andra en etta. I det tredje saktar Freddie ner för danskarna i andra sväng. Stoffe hinner inte att reagera utan åker på Freddies bakhjul och går omkull (han kunde inte göra något). I stället för ambulans får han åka med Erik Gundersen på hans permobil ut! Stoffe har en mycket avundsjuk pappa efter det! ;)
I sitt fjärde heat tar han en stark etta och får ihop 4 poäng. Det innebär att endast Kenny och Freddie tagit fler och Stoffe får köra nomineringsheat tillsammans med Alex! I det heatet ligger han trea och jagar när han kommer in fel i första sväng och flyter ut mot staketet. Väl där fastnar han i det djupa materialet och går omkull. En mycket arg Stoffe lämnar banan.

Stoffe tog alltså 4 poäng tillslut, trots två fall och blev fjärde bästa poängplockare i det svenska landslaget. Programmet finns att se på www.laget.se/ornarnaungdom under Dokument.

Efter matchen tog Pierre, landslagsledaren, med sig grabbarna till Parken i Köpenhamn för att se GP speedway medan alla föräldrar fick åka till Malmö för att tvätta cyklar... =)

I returmatchen på söndagen var inte Stoffe uttagen (var bestämt sedan tidigare) utan fick sitta på läktaren. Banan var fin och danskarna åkte ifrån svenskarna! Förlusten blev ännu större än i Danmark, 76-32! :(