söndag 19 juni 2011

Stoffe segrare i Gunnar Lundberg Cup 2011!


I går, 18 juni, kördes Gunnar Lundberg Cup i Gislaved. Det är en tävling för dom som är 14 år och yngre. Jag hade en föraning om att tävlingen skulle bli tuff då många killar är jämna. Och visst blev det så! Mellan ettan och femman skilde det endast tre poäng!

Tävlingen avgjordes inte förrän i sista omgången. Spännande... Då möttes två elvapoängare (Stoffe o Joel Kling) och en tiopoängare (Filip Hjelmland). Alla tre hade chansen att vinna eller få till en särkörning om förstaplatsen!
Stoffe kom ut som tvåa bakom Joel Kling, men gjorde en fin förstasväng och kom om Joel på innern. Sen höll han ledningen in i mål! Han vann både heatet och tävlingen! (2,3,3,3,3)

I ett annat heat möttes två tiopoängare (Andreas Runesson o Alexander Woetin). Där var Alexander starkast och vann. I och med det fick han 13 poäng och slutade tvåa i tävlingen.
Det skulle bli ett särkörningsheat mellan Joel Kling och Filip Hjelmland, men Joel hade ont (troligtvis en sträckning) och avstod. Trea i tävlingen blev då Filip på 12 poäng.

Sebbe gjorde åter igen en stabil tävling med flera bra heat!
I sitt sista heat får han en bra start (igen), vågar hålla i och kommer ut i ledning. Tyvärr kör en jagande Linus A i en håla, går på Sebbes bakhjul och far framlänges med huvudet före ner på banan. Som tur var reste han sig efter en stund tämligen skadefri. Det blev omstart, men det gjorde inget för Sebbe tar den med och vinner heatet! =)
Han slutar elva på 5 poäng. (1,0,1,0,3)

Förutom varsin pokal fick vinnaren, tvåan och trean en prischeck till sin respektive klubb. Ettan på 10.000kr, tvåan på 6.000kr och trean på 4.000kr.
Och så tillslut får Stoffe sitt namn på vandringspokalen tillsammans med förebilder som Andreas Johnsson, Fredrik Lindgren, Simon Gustafsson och Dennis Andersson!!!