tisdag 21 maj 2013

Seriepremiär i norra serien

I och med att ungdomsserien i år är uppdelad på norr och söder har man inte så många matcher och därmed inte så mycket utrymme för misstag... om man vill vinna serien förstås.

Förra årets tredjeplats gav mersmak och uppdelningen av serien gör att grabbarna inser att målet att vinna norra serien inte är orealistiskt.
Så vinna det vill dom, grabbarna, och då blir varje match viktig!

Så när Masarna kom till Mariestad för den första seriematchen, den 12 maj, var spänningen på topp. Masarna som hade problem med skador förra året såg innan säsongen starka ut trots att de bara hade fyra förare. Men oturen fortsatte och en av killarna skadade sig några dagar innan premiärmatchen.

Till Mariestad kom Masarna med tre egna förare och två Smeder. Tyvärr körde en av dom inlånade, Richard Thornes, omkull i sitt andra heat och var tvungen att bryta. Vi hoppas att han snart är igång igen!

Banan var lite svåråkt men vad det gäller Örnarnas insats finns liksom inget att klaga på. Alla gjorde det dom skulle. Örnarna hade en liten ledning matchen igenom och när Masarnas toppning med Emil Millberg i heat 11 bara gav en extra poäng kändes det som segern var hemma. Örnarna vann med 46-38.

Sebbe, som mötte Emil Millberg (Masarnas bästa förare) i fem av grundtävlingens fem heat, fick en hård matchning. Men han gjorde det bra och lyckades ta en poäng från honom i sitt första heat. Emil som för övrigt blev poängbäst i sitt lag med 16poäng på sju heat. Sebbe fick ihop 11+2 poäng med segern i det första nomineringsheatet inräknad.

Stoffe hade inga större problem och förlorade bara en poäng (mot Emil).

Norra seriens viktiga premiärmatch var över.

Örnarnas poäng:
Christoffer Selvin, 17p (3,3,3,3,2,3)
Jonathan Einermark, 5p (1,2,0,F,1)
Sebstian Selvin, 11+2p (2,1,2,2,1,3)
Eric Ivarsson, 11p (3,1,1,3,3,0)
Alexander Rånge, 3+2p (1,1,1,0,FX)