fredag 21 mars 2014

Par RM brons till brödraparet! =)

Lördag, GP på Friends Arena... och Par RM i Järfälla!
Många passade på att åka vidare till Friends, men vi valde att åka hem och se det på TV istället. Lite tråkigt kanske, men mycket billigare. ;)

Par RM är tävlingen där de två bästa från de sex bästa lagen i Ungdomsserien kör i par om en mästerskapsmedalj. För Örnarna var det, precis som förra året, Stoffe och Sebbe som var representanter (i år utan reserv). Men där slutar likheten med året innan...
Grabbarna hade en lugn vecka innan, en bra uppladdning, solen sken, banan var fin och vi hade två mekaniker! ...helt andra förutsättningar!
Och så var det mycket publik, antagligen tackvare GP. Kul!
Det spelade egentligen inte så stor roll  hur det skulle gå för vad som helst var bättre än förra årets strul.

Eftersom Smederna valde att dra sig ur i sita stund, vilket var synd, var det fem par kvar i tävlingen. Alla heat med smederna ströks och Stoffe och Sebbe kom in i heat fyra istället för i det första, som ströks, mot Indianerna. Och det kunde inte börja bättre! 5-1 till bröderna Selvin.

Bröderna gjorde en bra insats även om det fanns misstag och tappade poäng, men det var jämnt och det avgjordes inte förrän i sista heatet om det skulle bli någon medalj eller inte.

När Stoffe och Sebbe körde sitt sista heat och förlorade mot Dackarna med 1-5 så var Dackarna redan klara segrare trots att de hade ett heat kvar. Örnarna som kört klart stannade på 16 poäng och kunde inte längre vara med och påverka hur medaljerna skulle fördelas.
I heatet efter ställdes Masarna som hade 11p mot Elit Vetlanda på 12p. Båda lagen hade chansen och Elit Vetlanda tog den. Det sista heatet mellan Dackarna och Skepparna hade ingen betydelse för Dackarna som redan vunnit, men betydde allt för Skepparna som jagade medalj. Istället för Joakim Christensen satte de in reserven William Björling vilket ställde dörren på glänt för Skepparna. Som tur var för Örnarna var Filip överlägsen och tog sin femte trea.

Dackarna var ohotade från start till mål och fick stå överst på pallen. Silvret blev Elit Vetlandas tackvare Alexander Woentin. Dock bara en poäng före Örnarna som i sin tur bara hade en poäng tillgodo på Skepparna.


Det blev tillslut en tredjeplats och en bronsmedalj till Örnbröderna Christoffer och Sebastian Selvin i dagens ParRM i Järfälla. Visst är det häftigt med två bröder på pallen?!

När vi satt i bussen på väg hem, för att se på GP på TV, kommer det fram att Stefan har ett RMsilver tillsammans med Robban... Så på väg hem, relativt nöjda med sitt par RM brons fick bröderna Selvin något annat att tänka på och ett nytt mål för 2014: Att bli bättre än pappa!


1. Dackarna 23p
-Filip Hjelmland, 15p
-Joakim Christensen, 7p
-William Björling, 0p



2. Elit Vetlanda 17p
-Alexander Woentin, 14p
-Oskar Thulin, 2p
-Andreas Runesson, 1p



3. Örnarna 16p
-Christoffer Selvin, 11p
-Sebastian Selvin, 5p