måndag 11 juli 2011

Midsommarkörning för femtonde året

På midsommardagen kördes som vanligt Etab Open i Eskilstuna. Det var femtonde året i år... men inte för årets förare. ;)
För Stoffe och Sebbe var det andra året och båda förbättrade sig, trots att Stoffe hade en dålig dag (enligt honom). Det är ju så i speedway att vad som helst kan hända och det är alltid fyra varv. Iband har man domaren med sig, ibland emot.

Det började med att Stoffe tog ledningen före Freddie Broms och höll det till sista sväng. När Freddie gick om på innern ramlade Stoffe och blev utesluten.
Tack vare det fick Sebbe som låg på en klar tredje plats en tvåa i det heatet.

I Stoffes andra heat var han förbannad och besviken, fick en dålig start och kom efter. Han kom trea och fick en etta och besvikelsen var ännu större. Han avslutade dock snyggt med en 2a, 3a och 2a och slutade sjua på åtta poäng (blev åtta förra året).

Sebbe stod dock för den bästa förbättringen sen förra året...
Han började som sagt med en tvåa och fortsatte rada upp poäng, 1,2,1,1.
Han fick alltså ihop 7 poäng och blev nia (sextonde förra året)!
...inte långt efter brorsan...

Vi vill också gratulera Mackan som gjorde en kanontävling! Han hade bra starter och körde avslappnat. De poäng han tappade var till förarna framför honom i resultatlistan! Han slutade trea på 13 poäng efter Freddie Broms, som åter igen var obesegrad, och Kenny Wennerstam på 14 poäng. Fyra blev Andreas Runesson på 10 poäng.