tisdag 29 maj 2012

Alex Johansson, Fredrik Lindgren och Loreen!

I lördags förmiddag, 26 maj, kördes Göte Olssons Memorial i Kumla. Och som vanligt var det många som hade problem med banan... I dom första fyra heaten var det en i varje heat som körde omkull - bara av sig själv. Totalt blev det åtta sådana vurpor...

Men om man bortser från dessa var det ändå en jämn och spännande match med många förare på samma poäng. Ettan, tvåan och trean slutade alla på 14 poäng, före särkörningsheatet, plats åtta,nio och tio fick ihop 7 poäng och plats elva, tolv, tretton och fjorton 4 poäng.

Stoffe tappade poäng i sitt andra och femte heat där han fick två enpoängare. Om man "måste" skylla på något får den gemensamma nämnaren bli starterna, men det vore fel att leta fel.... Han kom ju fyra på 11p (3,1,3,3,1) och tappade bara mot Joakim Christenesen och de tre på pallen!

Sebbe hade en mer händelserik match... I sitt första heat mötte han Alex och Kenny och tog en säker etta efter att Emil Millberg kört omkull. I det andra kommer han ut sist efter en dålig start men kör om, lika fint som alltid, på innern och blir tvåa efter Andreas R. I det fjärde heatet tar Stoffe starten men Sebbe är bra med. I första sväng blir han sedan omkörd av Andreas Svensson (som slutade femma) men Sebbe ger sig inte... Ut på det sista varvet åker Sebbe på Andreas bakhjul och gör en riktig vurpa. Det gick bra med Sebbe och i sitt femte och sista heat kör han bestämt och tar en säker trea efter att han blixtsnabbt vejt för Oskar A som kört omkull. Sebbe slutade sexa på 8 poäng (1,2,2,Fx,3).

Vann gjorde Alex Johansson före Kenny Wennerstam och Andreas Runesson, alla på 14 poäng, som sagt!

Senare på kvällen lyckades ÄNTLIGEN Fredrik Lindgren ta sin första GP seger!
Och Loreen vann eurovisionschlagerfinalen i Baku för Sverige! Vilka vinnare! GRATTIS!!!