fredag 18 maj 2012

SEFF-Mästerskapen, för 27 gången...

Igår, på kristihimmelsfärdsdagen, 17 maj, kördes SEFF-Mästerskapen på Veddestavallen i Järfälla. Den 27:e upplagan! Och presentationen avslutades med, sist och minst, med att Alexander Woentin och Sebbe fick ta ett steg fram och blev hyllade som de yngsta SEFF-förarna någonsin!

Med i tävlingen är de 14 högsta på snittlistan vid förra årets slut och ytterligare fyra (nr: 15-18 i snittlistan) som får kvala om två platser in i tävlingen. Sebbe var nr.18 och fick kvala.
När det är de bästa i sverige som kör blir det en tuff tävling... I år var den, enligt mig personligen, en bättre tävling än vad USM kommer att bli, tyvärr. ...och tuff var den!

Det fanns tre förtippade kandidater till förstaplatsen, Kenny, Johan och Alex, och alla höll måttet. Kenny som bara tappade en poäng mot Johan hade lite tur när både Johan och Alex fick stopp i ledning. Kenny vann rättvist före Johan, som fick köra skiljeheat mot Anreas Runesson om andra o tredjeplats. Alex slutade fyra efter särkörning mot Stoffe!

De fyra främsta förarna fick även köra ett heat om Aftonbladets silverhjälm. Odningen blev där: Kenny, Alex, Johan och Andreas.

Stoffe radade upp tvåor utom i hans tredje heat där Johan fick stopp och Stoffe fick en trean. I sitt femte heat fick han en usel start men körde upp sig. När han var på väg om på yttern, mot andraplatsen, blev det ingen plats kvar och Stoffe som gör en riktig vurpa. Han fick vara med i omstarten och med lite mekanikerhjälp i depån gick han ut och tog en tvåa till. Det blev tillslut 11 poäng, lika många som Alex, och ett skiljeheat. Stoffe fick starta på innern, men orkade inte köra efter vurpan. Alex vann det heatet och Stoffe blev femma. När Stoffe kom in i depån efteråt var han så trött att både armar och ben skakade på honom.

Sebbe blev trea i kvalheatet och blev reserv. Han fick hoppa in i ett heat och tyvärr blev det en nolla där.

Alla grabbar fick fina sponsorpåsar från Biltema och hur som helst var både Sebbe och Stoffe nöjda med dagen när vi åkte hemmåt.