tisdag 8 maj 2012

Vilken premiärhelg! =)

Helgen har varit intensiv och spännande, men också rolig och otroligt glädjande!

Seriepremiär i Västervik på lördagen den 5 maj. Vi åkte dit helt utan förväntningar. Vad som helst kunde hända och så hade vi bara fyra förare...

Örnarna i år är ett ungt lag - ett bland dom yngsta i serien. I år, när guldhjälmsdispensen är borta, får man vara med i serien från det år man fyller 12 år t.o.m. det år man fyller 17 år.
Man får gå upp på 500cc det år man fyller 16 och några försvinner då, men de flesta slutar året därpå då chansen att köra USM, UVM o.s.v. är borta.
Örnarna i år har Christoffer som blir 14 år i sommar. Sen har vi Sebastian och Eric som båda blir 12 år.
I år har vi också två finlänska bröder på 13 och 15 år, Antti och Niilo Vuolas (det är bara en av bröderna som får köra åt gången). Tillslut har vi också en ny kille i laget som nyss fått sin tävlingslicens, men inte gjort sin premiär än, Jonathan Ejnermark som är 14 år.

Vi hade alltså inga förväntningar alls på väg ner till Västervik på lördagsmorgonen.
Men det blev en spännande match då även Skepparna hade fyra förare... Efter heat nio när vardera lag hade kört sex heat var låg både Örnar och Skeppar på 20 poäng. Däremot hade Rospiggarna/Smederna halkat efter och låg på 13 poäng.
Matchavgörandet kom i det tolfte heatet då Anton Karlsson körde själv mot Niilo och Sebbe. Efter en jämn start tog han ledningen och höll den tills det fjärde varvet då Niilo kommer upp jämnsides på innern. Ut ur sista kurvan, innan mål, åker Anton in i staketet och det blir en fem-nolla till Örnarna.
Örnarna vann tillslut med 45 poäng före Skepparna på 34 poäng och Rospiggarna/Smederna på 26 poäng.
Ett extra GRATTIS till ERIC som i det femtonde heatet, där det bara är Eric och Jonathan Andersson från Skepparna ute, går om Jonathan som tog starten, och vann. Och gör om precis samma sak och tar tvåan framför samma Jonathan tre heat senare!

Örnarnas poäng:
Christoffer Selvin, 15p (3,3,3,3,3)
Niilo Vuolas, 12+1p (2,2,3,2,3)
Sebastian Selvin, 9+2 (1,2,3,2,1)
Eric Ivarsson, 9+2 (1,2,1,3,2)


Efter en minigolfrunda och lite vila var det dags för match igen. Söndagen den 6 maj i Vetlanda.
Det kördes två tävlingar i ungdomsserien i Vetlanda och vi körde den andra mot Elit Vetlanda/Bysarna och Skepparna. Det skulle visa sig att den andra matchen skulle bli betydligt mer jämn och nervpirrande än den första då Elit Vetlanda vann stort över Masar och Pirater.

Om lördagens match var jämn och spännande var det ingenting emot söndagens match.
Efter heat nio låg Elit Vetlanda/Bysarna på 18 poäng vilket var lika många som Örnarna följt av skepparna på 17 poäng...
Därför kändes det extra bra när bröderna Selvin går ut och tar två fem-ettor i heat 12 och 16. I heat 16 gjorde dessutom Sebbe två snygga omkörningar efter att ha kommit ut sist ur första sväng.
Men det hela avgjordes inte förrän i Örnarnas sista heat, det näst sista, där det blev en tre-trea mellan Örnarna och Elit Vetlanda/Bysarna och Örnarnas poäng blev ointagliga.
Örnarna vann på 40 poäng före Elit Vetlanda/Bysarna på 37 samt Skepparna på 30.

Örnarnas poäng:
Christoffer Selvin, 13+1p (1,3,3,3,3)
Antti Vuolas, 12p (2,3,3,2,2)
Sebastian Selvin, 11+2 (3,2,2,2,2)
Emil Millberg (Masarna), 4+3 (F,2,0,1,1)
Eric Ivarsson, 0 (F,0,0,0)



Vilken premiärhelg! =)