måndag 20 april 2015

Nordiskt, utan Norge, Mästerskap, lag

Även om det inte var så roligt att köra ett individuellt Nordiskt Mästerskap utan norrmän så var det ännu tråkigare när det kom till söndagens lagtävling...
När Finland hade för få förare för några år sen på NM i Norge lånade de in förare som inte riktigt var där än, en från Norge och så Sebbe. Men eftersom Norge inte kom med någon så blev det två helfinska lag.

Att danskarna skulle vinna var ett väldigt lågt odds på... Dom tog hem segern med 23 poäng tillgodo och endast två tappade treor.

I det svenska laget hade Stoffe en tung dag utan flyt i åkningen, ungefär som på VMträningen... Men han kämpade på liksom de andra i laget.
För Sebbe som hade sin tunga dag på lördagen passade söndagens bana betydligt bättre!
Som vanligt kommer Sebbes prestation mer i dager dom gånger det går sämre för Stoffe... Det är inte alltid lätt att hela tiden få prestationen jämförd med brorsans... Och som Sebbe oftar kämpar där bakom är det extra roligt när han får synas lite. Att kunna vända lördagens besvikelse på det sätt han gör är en oerhörd styrka!

Det svenska laget fick tillsammans ihop 33p och kunde tryggt ta sin andraplats, 13p före Finlands förstalag. En bra lagtävling där förarna körde som ett lag.

1. Danmark, 56p

2. Sverige, 33p
    1. Filip, 9p (2,2,2,3,0)
    2. Stoffe, 6p (1,2,0,1,2)
    3. Alex, 11p (2,2,2,3,2)
    4. Sebbe, 7p (2,1,2,0,2)

3. Finland 1, 20p

4. Finland 2, 9p