måndag 6 april 2015

Dubbla matcher...

Knappt hemkommen från Polen var serien igång. Som tur var var vi lediga på lördagen, men istället hade dom klämt in det inregnade matchen i Västervik efter den i Målilla. Kändes ganska hopplöst. Varför trycka ihop två tävlingar samma dag på två olika ställen när det finns reservdagar och dessutom väderprognosen visar regn?
Stefan och Peter (pappa Ivarsson) hade ju dessutom inte sovit på nästan två dygn på väg hem från Polen och Stefan hade en krokig cykel i garaget.

Ja, ja, verkar bara vara att anpassa sig... Men man måste orka också och det gäller både föräldrar, barn, mekaniker och förare...

Så på söndagsmorgonen bar det söderut mot Målilla. Och kan ni gissa vad som hände? Samtidigt som vi svängde in mot banan började det regna...
Målilla matchen blev inställd pga regn.

I stället blev det fika hos Christensens för Örnarna i väntan på nästa match. TACK!

Västerviksmatchen som redan regnat inne två gånger gick faktiskt att genomföra, men med regnet hängande i luften och stundtals nedsipprande i något slags fint regn.

Örnarna kämpade som vanligt hårt för att knäcka Dackarna, men i år verkar inget fungera... Eftersom Jonathan fortfarande har ont efter sin brutna fot och Alexander Rånge lyckats bryta ett ben i handen fick vi låna in Jacob Nilsson från Valsarna. Jacob som kör bra och tar mycket poäng i division 2 körde tufft men jag tror luften gick ur honom när han halkade omkull i det andra reservheatet...

Stoffe och Sebbe, som körde fyra av fem heat tillsammans, började med två femettor. Den första efter att Anton Karlsson halkat omkull. I deras tredje heat tillsammans smiter Jocke snyggt föri på innern när Stoffe inte klarar av att hålla spåret och det blir en tre-trea.
Efter deras och Örnarnas sista heat var båda grabbarna otroligt besvikna. Stoffe hade fått för sig att de skulle vinna om det blivit en femetta... Och de var så nära... De låg på en femetta när Sebbe kom ut för långt på tredje varvet och gick in i staketet. Han klarade av det, men tappade ledningen. Stoffe som låg tvåa tittade instinktivt bakåt för att se vad som hände och då kom Masarnas Jesper om på innern. Det blev en tre-trea och grabbarna lugnade sig när de förstod att det inte spelade någon roll. Om Örnarna skulle ha en chans att vinna (även om de tagit en femetta) var det tvunget att ske något utöver det vanliga i sista heatet mellan Jocke och Filip i Dackarna och Anton K och Noel W från skepparna. Och visst fick Filip stopp, men Anton halkade omkull... och Jocke tog hand om trean. Örnarna förlorade med tre poäng... men... Örnarna verkar prenumerera på andraplatsen och det är inte fy skam!

I och med Jespers heatseger, i heatet med Stoffe och Sebbe, hamnade Masarna/Elit Vetlanda på samma poäng som skepparna. I särkörningsheatet tog Jesper starten och höll den. Anton halkade omkull där bakom och heatet bröts. Masarna/Elit Vetlanda, som körde med fullt lag, blev trea.




1. Dackarna, 39p

2. Örnarna, 36p
1. Sebastian Selvin, 10+3p (2,3,1,3,1)
2. Christoffer Selvin, 11+1p (3,2,2,2,2)
3. Eric Ivarsson, 11+2p (3,3,1,2,2)
4. Jacob Nilsson, 4+1p (1,2,1,FX,0)

3. Masarna/Elit Vetlanda, 22p+3

4. Skepparna, 22p+Fx