söndag 5 april 2015

VM äventyret, år fyra, dag åtta, LagVM tvåa!

Måndag morgon och byte av bana till den i Rybnik för LagVM, eller Mc Donalds Cup som tävlingen hette. Stoffe, Alexander Woentin, Filip Hjelmland, Emil Millberg och Eric Ivarsson var uttagna sedan tidigare. Eftersom Stoffe hade ont i ryggen visste vi inte om vi skulle låta honom köra eller inte så Sebbe fick stå stand by. Men Stoffe ger sig inte så lätt, så Sebbe fick titta från sidan...
Sverige gjorde helt klart en botten match förra året och var riktigt sugna på att ta tillbaka andraplatsen. Danmarks guld går ju inte göra något åt... ;)

Det var varmt i Rybnik. Även om vi haft en varm vecka i Czestochowa så slog det alla rekord i  Rybnik! Och även om det var jobbigt för oss var det ingenting mot vad det var för förarna! Det blev ju inte heller bättre av att de fick gå fullt påklädda och vänta på ambulansen...

Till att börja med var banan fin och Sverige tog sina tvåor efter Danmark. Men så började banan bli sämre och Sverige började tappa poäng mot Finland. Men de hann inte riktigt ända fram...

Jag vet inte om det var helt rätt att låta Stoffe köra, men trots att åkstilen inte riktigt stämde så gjorde han det han skulle (utom i det sista heatet). I de fyra första heaten lyckades han ta sina tvåor bakom Danskarna. I sitt näst sista heat, hans fjärde och det femtonde, får han problem med växeln i starten och när han väl kommer in i kurvan är Frederik Jacobsen redan där. Båda går omkull, men eftersom det är i förstaböj är det omstart för samtliga. Och det tackar vi för!
I sitt sista heat leder han i nästan tre varv innan det suger tag i det nyvattnade materialet på yttern i andrakurvan och cykeln nästan dör. Han räddar situationen men blir sist in i mål.

Sverige tar tillbaka andraplatsen efter ett överlägset Danmark med fem poäng tillgodo på Finland. Polen blev fyra.

1. Danmark, 69p

2. Sverige, 37p
    1. Filip, 11p (2,2,2,3,2)
    2. Stoffe, 8p (2,2,2,2,0)
    3. Alex, 6p (2,1,1,1,1)
    4. Eric, 7p (2,1,2,1,1)
    5. Emil, 5p (1,2,1,0,1)

3. Finland, 32p

4. Polen, 12p

Efter matchen letade vi oss in till stan för att få lite mat (som slutade med att några Ivarssons fick stanna till vid McD efter att de inte fått sin... (aldrig mer Pizza Hut i Rybnik...)) innan resan hem påbörjades. Vi kom inte så långt innan det började regna och åska ordentligt! Ganska häftigt när man sitter säkert i en bil! När vi var framme vid båten på morgonkvisten var både Peter och Stefan ganska möra... Och det var vi nog lite till mans efter ett sådant här äventyr!

Tillslut vill jag tacka alla berörda för en trevlig, spännande och otroligt jobbig vecka i Polen! Vill tacka alla pappor för all hjälp vi fick i depån när Stoffe och Sebbe körde i samma semi. Och alla mammor för allt stöd! Ivarssons för resesällskapet och slutligen familjen Gunnarsson för det förträffliga hejandet!