söndag 26 april 2015

Sökes: EM förare!

EM kändes på förhand lite fiasko artat. 32 förare i två kval var helt plötsligt bara 24... Finns det inte 32 förare i Europa som kan/vill köra ett EM? Det känns, utan att veta knattespeedwayens historia, ganska oroväckande...

Ett heatschema med tolv förare och tolv heat gör att alla har fyra heat var, men man möter inte alla utan några flera gånger. Det är inte okej i ett EM (enligt mig). T.ex. så mötte Jonatan Grahn, som gjorde landslagsdebut, världsmästaren Mads Hansen, som även hade hemmabana, 3 gånger på fyra heat.

Dagen började med väntan men när det väl satte igång blev det stressigt för Stefan. Medan Stoffe tränade besiktade Sebbe och när träningen var slut bytte de plats med varandra. Och medan Sebbe tränade besiktade Stoffe inför kval 1.

Stoffe hade det riktigt tungt både på träningen och i kvalet. Han började med två tvåor men avslutade med nollor. Det blev bara fyra poäng, en niondeplats och en reservplats till EM finalen för tredje året... :(  MEN det finns en regel som säger att det enbart får gå fyra förare från samma land vidare från vardera kval... och eftersom Stoffe hade fem danskar framför sig ströks den sämsta och Stoffe fick sin första finalplats! Det kan man kalla tur!

En rolig liten fotnot är att Christian Thaysen blev trea på 8,5p och Alexander Woentin åtta på 5,5p. Domaren kunde inte avgöra vem av dem som var först över mållinjen så de fick helt enkelt dela på poängen! =)

Jonathan var med och kämpade. Tyvärr blev det inte så många poäng, men han var med och visade upp sig. Ett fullt godkänt resultat för att vara med internationellt för första gången!


Medan Stoffe körde kvalet besiktade Sebbe för sitt kval. Sedan bytte de plats med varandra!
Det gick bättre för Sebbe, även om han själv inte tyckte det... Det blev 6p och sjätteplats (med en heatseger)!!! Sebbe körde till sig en plats i EM finalen i sitt första EM! =D

Eric Ivarsson fick en finalplats på samma sätt som Stoffe medan Filip körde till sig sin.
Så även om det kändes som ett fiasko innan så slutade det med fem svenskar i EM final!!! =D