onsdag 13 juli 2011

Kvaldag på VM äventyret, dag 4

Så var det äntligen dags för kval!
Det var tre kval med 16 förare. 32 av dom +4 reserver skulle gå vidare till semifinal. I kval 1 och 2 gick 11+1 vidare och 10+2 i kval 2.

Kl. 9.30 gick första start för kval 1.
Av de svenska förarna var det Alex Johansson som imponerade mest, 10p, tillsammans med Johan Jensen, 8p. Båda två gick vidare. Kenny Wennerstam slutade på 5 poäng och fick köra ett skiljeheat om den sista ordinarie platsen. Han vann det och var också klar för semi-final.
Filip Hjelmland tog 2 poäng och hamnade utanför. I sitt fjärde heat ramlade han och fick ont i benet så han stod över sitt sista heat. (fick åka till polskt sjukhus på fredagen och gipsa...)

Kl. 12.30 var det dags för kval 2.
Svenskarna som tog sig vidare här var Freddie Broms, 11p, och Joel Kling, 8p. Och så var Stoffe såååå nära...

Stoffe tog en etta i sitt första heat.
I sitt andra gjorde han en fin första sväng från gul och kom ut som trea. I andra sväng blev det trångt och norrmannen Glen Moi gick omkull. Stoffe blev utesluten.
I sitt tredje heat tog han en etta igen, innan han gick ut med tre polacker i sitt fjärde. Där tog han starten och vann heatet (en trea).
I sista heatet blev det en etta i kampen mot tre danskar, bara decimetrar från en tvåa.
Han slutade på 6 poäng och fick köra ett skiljeheat om en ordinarie plats. Han kom efter i starten och hade inte en chans att komma i kapp. Han gick dock vidare, men som reserv.

Joakim Christensen tog 5 poäng och fick köra ett skiljeheat om den andra reservplatsen, men tyvärr hamnade han utanför.

Kl. 15.30 var det sista kvalets tur, kval 3.
Tre svenskar, Joel Andersson, Andreas Runesson och Björn Nilsson, tog sig alla vidare på 6 poäng. Dom gjorde det dom skulle.
Viktor Lockstöm slutade på 5 poäng och fick även han köra ett skiljeheat om reservplatsen. Tyvärr hamnade han också utanför.

Stoffe var ledsen efter matchen. Han tyckte att allt var emot honom...
och till viss del kan jag hålla med.
Han hade två gula (dåligt), blev utesluten, var så nära en tvåa i sitt sista, var den enda på 6 poäng som inte gick vidare, bara 10 vidare i kval 2 (han blev 11) osv.
Men hur som helst har han gjort en helt fantastisk VM debut!
Tillika de tre förarna som inte tog sig vidare! Bra kämpat grabbar!