tisdag 18 mars 2014

Känslan av ett USM silver!!! =D

Vad ska jag berätta om USM... 
Helt ärligt minns jag inte så mycket mer än en känsla av nervositet som gick över till uppgivenhet när det inte blev någon fullträff för Stoffe i sitt första heat.
(Stoffe som står på vit jagar och kommer så när ikapp men blir trea in i mål efter Joakim Christensen och Emil Millberg. I andra heatet går Johannes Stark i tejpen och det öppnar upp för Andreas Runesson som tar trean. I det tredje åker Alexander Woentin och Maxemilian Bogdanowicz ihop i första sväng och går omkull. Det blir omstart för samtliga, men i omstarten får Max en varning för dålig startdisciplin och heatet startas om ytterligare en gång. Alex tar den tredje starten med blir omåkt och får nöja sig med tvåan efter Max. I det fjärde och sista heatet i första omgången är det så Sebbes tur, på vit. Han kommer iväg som trea och håller den placeringen i två varv innan Filip Hjelmland, som hade problem med växeln i starten, kom om på innern. Han tog sig även om Oskar Thulin och blev tvåa bakom Joel Kling. Sebbe fick en nolla.)

Känslan övergick sedermera till nervositet när det visade sig att han trots allt hade en chans på medalj och ALLT skulle avgöras i sista omgången...
( I de nästkommande heaten i de tre följande omgångarna händer det en hel del. För Stoffes del blev hans andra heat en fullträff. Filip fick stopp i starten och hade precis gått av banan när Jonathan Andersson går omkull i andrasväng i en tät kamp med både Max och Stoffe. I omstarten blir dom då bara två och Max tar täten till att börja med. På rakan kommer så Stoffe och Max kan inte svara. Stoffe vinner heatet före Max.
I sitt tredje heat får han med sig en tvåa efter Robin Norman, som tog sin andra raka trea. Och i sitt fjärde vinner han före Alex och Sebbe, som fick ettan före Andreas Runesson.
Joel är alltså obesegrad och leder USM finalen före Jocke som fortsatt att köra bra och bara tappat två poäng. Efter dessa två ligger Alex och Stoffe på samma poäng, nio. Även Robin Norman, på åtta poäng, och Oskar Thulin, på sju poäng hade en chans på en USM medalj när bara en omgång saknades...
Däremot var Filips, Maxs, Johannes och Emils chanser borta...)  

Jocke hade chansen till medalj, men tog den inte... nervositeten stegrade... När sen Stoffe vinner sitt heat över dittills obesegrade Joel Kling händer det något i kroppen och en varm känsla sprider sig. Jag börjar le. Men så visar det sig bli ett särkörningsheat om andra-tredje plats och nervositeten slår till igen. En glad nervositet. Hur det än slutar har Stoffe en SM medalj!
(I första heatet i sista omgången möts tre av medaljkandidaterna och Filip. Jocke som ligger bäst till poängmässigt efter Joel har en jätte chans från röd bana men kan inte göra något när Alex kommer och smiter mellan alla ut ur första sväng, efter en bra start från gul bana. Alex tar tre poäng och slutar på tolv poäng. Jocke får ett och slutar på elva. Robin blir sist i heatet och stannar på åtta poäng. Därmed behöver Joel endast en etta för att bli ny USM mästare. Och Stoffe minst en tvåa för att få en medalj. Oskars chans var borta. I heat 18 är det Sebbes tur, men han står på gul och de enda som lyckats från gul är Joel, Stoffe och så Alex i sitt sista heat... Han får med sig en etta när Henrik Bergström, Emil och Sebbe i stort sett går över mållinjen samtidigt och slutar på tre poäng. I heat 19 (av 20) skulle allt avgöras. Stoffe står på innern och Joel på vit. Starten är jämn men Stoffe är först in i sväng. Efter första varvet utökar Stoffe ledningen och Joel kunde inte komma ikapp. Men vad gör det Joel... Två poäng och USM guldet är hans!!! GRATTIS JOEL!!! ...och Stoffe har en USM medalj!!! Han stannar nämligen på tolv poäng, lika många som Alex.)

När de går ihop in i sväng i kampen om silver och brons och Alex lägger sig ner mår jag bara illa...
Det blir omstart och Stoffe tar starten. Jag håller andan och när Stoffe är först över mållinjen vill knäna vika sig... Stoffe tar ett USM silver, glädjen är total och jag kan inte sluta le!!! 



Jag skulle vilja dela känslan att inte kunna sluta le med alla ni som gjort detta möjligt!
Alla sponsorer och ni i Enkronasklubben som stöder oss ekonomiskt. Robert Eriksson och Johan Jensen som dagen till ära hjälpte till i depån. Vänhems Café & Vandrarhem som alltid har en dörr öppen med en varm säng närhelst vi behöver den. Och så våra största fans som för fjärde gången såg USM finalen på plats. TACK ALLA!!!


...men i all glädje får vi inte glömma Sebbe. Hans första USM och hans besvikelse var stor efter matchen. Han kämpade på väl men poängskörden blev inte så stor som han önskade. Men vad han än tycker gjorde han ett helt klart godkänt första USM!

Och alla de andra grabbarna som kämpade. GRATTIS Alex till bronset och Jocke till den retliga fjärdeplatsen!


Resultat, USM-finalen, 2013/08/31:
1) (13) Joel Kling, Dackarna, 14p ( 3 3 3 3 2 )
2) (3) Christoffer Selvin, Örnarna, 12p ( 1 3 2 3 3 ) +3
3) (10) Alexander Woentin, Elit Vetlanda, 12p ( 2 3 2 2 3 ) +2
4) (1) Joakim Christensen, Dackarna, 11p ( 3 2 3 2 1 )
5) (14) Oskar Thulin, Elit Vetlanda, 9p ( 1 2 1 3 2 )
6) (8) Robin Norman, Masarna, 8p ( 0 3 3 2 0 )
7) (15) Filip Hjelmland, Dackarna, 7p ( 2 X 3 0 2 )
8) (11) Maksymilian Bogdanowicz, Gnistorna, 7p ( 3 2 1 0 1 )
9) (6) Johannes Stark, Smederna, 7p ( TT 1 2 3 1 )
10) (2) Emil Millberg, Masarna, 7p ( 2 0 2 1 2 )
11) (5) Andreas Runesson, Elit Vetlanda, 6p ( 3 0 0 0 3 )
12) (9) Henrik Bergström, Skepparna, 6p ( 0 1 Fx 2 3 )
13) (4) Jonathan Ejnermark, Örnarna, 4p ( 0 2 1 1 0 )
14) (7) Jonathan Andersson, Skepparna, 3p ( 2 Fx 0 1 0 )
15) (16) Sebastian Selvin, Örnarna, 3p ( 0 1 0 1 1 )
16) (12) Jesper Aspgren, Masarna, 2p ( 1 F 1 0 0 )
R1) (17) Anton Karlsson, Skepparna, 1p ( 1 )
R2) (18) Hugo Sandahl, Elit Vetlanda