tisdag 18 mars 2014

Örnarnas SM! :)

Vilken dag det var för Örnarna, lördagen under SM helgen i Vetlanda!

Först ett silver genom Christoffer Selvin i USM och sen ett guld genom Fredrik Engman i JSM.

Det började tungt för båda två i den första omgången. Stoffe lyckades ta en etta medan Fredrik fick ett stopp. Men sen hände det något... I de resterande heaten tappade de bara en poäng var.

USM finalen, som avgörs i en rak tävling, vanns av dackarnas Joel Kling. Den enda som lyckades slå honom var Christoffer i den sista omgången. Därmed var segern Joels! För Stoffe som hamnade på 12p väntade ett särkörningsheat om andra-tredjeplats mot Elit Vetlandas Alexander Woentin. Stoffe vann och silvret var hans!

Fredrik som fick ihop 11p i grundtävlingen i JSM, som avgörs med "sista chansen heatet" och finalheat, tog sig vidare till "sista chansen heatet" och vann det. I finalen var han ohotad och guldet var hans!

Om man läser statistiken har Örnarna fått en USM guld genom Kenneth Nyström 1980, men aldrig något silver förut... Och ett guld i JSM var exakt tio år sedan, 1993, genom Niklas Klingberg.

Därmed måste vi kunna säga att Örnarna hade ett bra SM 2013!

Vi får inte glömma de andra Örnarnas prestationer...

Både Jonathan Ejnermark och Sebastian Selvin gjorde sitt första USM och hamnade på 13:de respektive 15:de plats. Inte att förringa! Bra kämpat!