tisdag 11 mars 2014

Sebbes dag! =)

Järfälla Open blev i år blev en speciell tävling för bröderna Selvin. Med ett sargat startfällt, finska förare som inte kom, södra som hade DM deltävling och regnväder genomförs den på två helt olika sätt av Stoffe och Sebbe...

Redan i första heatet händer det saker. Daniel Halling står på röd, Jonathan Ejnermark på blå, Andreas Svensson på vit, och så Stoffe på gul. Jonathan får en bra start och kommer iväg först. Efter kommer en jagande Stoffe. Ut på fjärde varvet får Stoffe en stoppsladd och Andreas som jagade bakom hann inte veja utan kör  på Stoffes framhjul. Framgaffeln går av och cykeln får bäras av banan. Stoffe är utesluten och reservcykeln görs i ordning för nästa heat. Men så händer det något... plötsligt får de för sig att byta framgaffel och det blir en febril aktivitet i depån! Och dom hinner!
Där emellan var Sebbe ute och tog en trea före Emil Millberg och Eric Ivarsson och en tvåa efter Johannes Stark. Sebbe kände sig säker och det syntes på hans åkstil och flyt.

I Stoffes andra heat kom han ut på samma cykel som blev förstörd och allt såg bra ut i ett relativt lätt heat mot Anton Woss och Jonatan Grahn. Starten går bra men så stannar cykeln. Soppakranen är avstängd. Han kommer på det, men då är det för sent...

Men som om det är någonting osagt som ligger i luften tar Sebbe ett steg fram när det strular för Stoffe och tar ytterliggare en trea i sitt tredje heat i en tuff örnfight med Jonathan!
Äntligen fungerar allt som det ska och Stoffe får sina första poäng och en trea i sitt tredje.

I deras fjärde heat möts dom, Stoffe på vit och Sebbe på gul. Och till Stoffes förtret är sebbe starkare idag. Bara att acceptera att det är Sebbes dag idag!

Inför sista omgången har både Johannes Stark och Sebbe 11 poäng och leder före Andreas och Anton Woss på 9 poäng. Stoffe ligger på en delad niondeplats.

Sebbe tar ytterligare en trea i sitt sista heat och nu hänger det på vad Johannes kan hitta på mot Stoffe i dagens sista heat...
En revanschsugen Stoffe står på gul med nytt däck och får en kanonstart. Och han vinner heatet på dagens snabbaste tid!

Och det i sig innebar att Sebbe är dagens vinnare!!! =)
Dessutom får han Tore Wass stilpris!

Johannes blir tvåa före Andreas, som får ett extra grattis på födelsedagen! Och så vill vi även gratulera Anton Woss som gjorde en fin tävling och slutade på en femteplats! Grattis!



Och vad det gäller den efterföljande diskussionen så vill jag bara säga, trots att jag är mest partisk av alla, att det är sällan Sebbe får synas så som han fick idag!

Sebbe har varit yngst i serien i tre år beroende av olika dispenser (i år är det första året han inte är det). Det har definitivt inte alltid varit så lätt. Dessutom har han alltid varit i skuggan av Stoffe (både på gott och ont). Ni som inte sett Sebbe än, kolla en extra gång vid nästa tävling. Han har ett kunnande som inte så många i hans ålder har, både på banan och i depån. Så snälla... I dag var det Sebbes dag!